Taina ja Tuomas historiantutkimuksen päivillä

Hankkeen tutkijoista Tuomas ja Taina organisoivat Turussa 19.-21.10.2017 järjestetyillä Historiantutkimuksen päivillä session ”Edistysusko, kestämätön kehitys ja lajien joukkotuho”. Omissa esitelmissään Taina, Tuomas sekä Tarja Ketola kolmantena esitelmöijänä puhuivat eläin- ja kasvilajien joukkotuhon taustalla olevista historiallisesti muovautuneista käytännöistä ja arvoista. Taina avasi omassa esitelmässään eläinten asemaa 1800-1900-luvun taitteen näyttelymediassa alleviivaten eläinten alisteista ja piilotettua asemaa edistysdiskurssissa; Tuomas puhui kalataloustieteen merkityksestä kalakantojen romahduksen taustalla;Tarja puolestaan esitteli sitä, miten suomalaiset metsäteollisuuden suuryritykset ovat edistysuskon retoriikkaa käyttäen oikeuttaneet laajamittaista metsäekosysteemien tuhoamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *